Nyomtatási nézet
A hatályos repülésbiztonsági rendelkezések szerint alkoholos italokat egyáltalán nem szabad felvinni a kínai repülőterekről felszálló, akár külföldre, akár belföldre induló repülőgépek fedélzetére. Beszállás előtt a kézipoggyász tartalmát átvizsgálják. Alkoholos italt csak feladott poggyászként, a repülőgép csomagterében lehet szállítani, legfeljebb két félliteres üvegnyi mennyiséget.

A kézipoggyászban bármiféle folyadékot csak maximum 100 ml-es tárolóedényben lehet a fedélzetre vinni. Az sem elfogadható tehát, ha pl. egy 250 ml-es flakonban csak 80ml testápoló van. Ezeknek jól láthatóan egymás mellé helyezve el kell férniük egy 20x20 cm-es, zárható, átlátszó műanyag tasakban. Ezt a tasakot a reptéren biztosítani szokták, közvetlenül a biztonsági ellenőrzés előtt.

Megjegyzés: általánosan jellemző, hogy az ásványvizet, üdítőitalt, stb. a biztonsági ellenőrzés során kibontják, megvizsgálják. Ez különösen a nem visszazárható italok esetében lehet kellemetlen.

A rendelkezések be nem tartásából eredő anyagi és egyéb veszteségekért, a járatok esetleges lekéséséért a kínai hatóságok nem vállalnak felelősséget, illetve nem fizetnek kártérítést.