Nyomtatási nézet
Csutora Zsolt keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár látogatása Kínában

Csutora Zsolt keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár 2016. október 19-21. között Pekingben és Csungkingban, Kínában tárgyalt.

A látogatás első napján Pekingben a kínai Kereskedelmi Minisztérium külügyi főosztályvezetőjével, Ma Jiancsunnal folytatott megbeszélést munkaebéd keretében, majd felszólalt a Minőségi Magyar Élelmiszeripari Termékek Szemináriumán.

Másnap a kínai Külügyminisztérium európai ügyekért felelős főosztályvezetője, Csen Hszü fogadta, akivel áttekintették a magyar-kínai bilaterális kapcsolatok aktualitásait és a soron következő magas szintű látogatásokról egyeztettek. Ezen felül Helyettes államtitkár úr részt vett és beszédet mondott a COIFAIR kiállítás magyar szekcióján és az 'Egy út, egy öv' fórumon, továbbá ünnepi beszédet mondott az október 23-ai megemlékezésen a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben.

Csungkingban találkozott Liu Kujping külügyekért felelős alpolgármesterrel, akivel egyetértettek abban, hogy a magyar-csungkingi kapcsolatokban még jelentős kiaknázatlan potenciál van. Csutora Zsolt továbbá megnyitotta a Szecsuani Idegennyelvi Egyetem magyar szakát, illetve üzleti megbeszéléseken vett részt.