Kortárs magyar design kiállítás Vilniusban

A vilniusi Užupis „művésznegyed jellegű” városrészben lévő „Galera” Galéria nyújtott otthont a „Shapes of Hungary” elnevezésű kortárs magyar design kiállításnak. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) és a Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésének, továbbá a nagykövetség közreműködésének köszönhetően több, mint 20 magyar kortárs design alkotást mutattak be a grafikai tervezéstől a jelmeztervezésen, az ékszerek tervezésén, az ipari és lakberendezési tervezésen át az építészeti művészeti alkotásokig. A bemutatott design elemek frappánsan egyesítik a művészet, a design, a tudomány és az új technológiák sokszínű kulturális egyvelegét, valamint bepillantást engednek a magyar életformába.

 

A színvonalas kulturális rendezvényt az első beosztott diplomata nyitotta meg, aki beszédében kitért arra, hogy a magyar design és formatervezés az ezredfordulón született újjá, és most éli a fénykorát, tele kreativitással, ötletekkel és különféle új vonalvezetéssel.

                        

A rendezvényen a vendégek között meghívásunkra megjelentek a diplomácia élet képviselői, a Vilniusban élő helyi magyarok, továbbá a magyar kultúrát, formatervezést kedvelő litván vendégek és művészek is.