A Western Union gyorsátutalási szolgáltatás

A Western Union Intercash Rt. (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4., ügyfélszolgálati telefonszám: (36-1) 266-4995) üzleteiben, továbbá számos OTP-fiókban és postahivatalban nyújt gyorsátutalási szolgáltatást. E szolgáltatás jelenleg több mint 195 országban, mintegy 150.000 szolgáltatóhelyen vehető igénybe, melyek közös hálózatot alkotnak. A hálózat minden tagja közvetlen belépési lehetőséggel rendelkezik egy központi adatbázisba. Ha a hálózat bármely pontjáról tranzakciót küldenek, azt bármelyik ügynökség lehívhatja kifizetésre. A szolgáltatás technikai háttere biztosítja, hogy az átutalásoknak gyakorlatilag nincs átfutási idejük, az átutalt összeg szinte azonnal elérhető.

Egyes országokban a szolgáltatóhelyek funkcióját széles fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek töltik be, s számos országban működik pénzintézeti tevékenységet egyébként nem folytató szolgáltatóhely is. (A szolgáltatás Brazíliában a Banco do Brasil fiókjaiban érhető el.)

A Western Union pénzátutalási forma különleges előnye a rendkívüli gyorsaság. A legtöbb esetben az átutalt összeg percekkel a feladást követően felvehető. A széles külföldi és belföldi hálózatnak köszönhetően pedig a bajba jutott magyar állampolgár otthoni hozzátartozója a Western Union Intercash Rt. bármelyik magyarországi fiókjánál, továbbá számos OTP-fiókban és postahivatalban is igénybe veheti a szolgáltatást anélkül, hogy Budapestre kellene utaznia. A bajba jutott állampolgár számára ugyanakkor kedvező, hogy nem kell személyesen felkeresnie az esetleg távol fekvő külképviselet székhelyét, az átutalt összeghez tartózkodási helye közelében hozzájuthat. További előny, hogy a tranzakció jeligére is lebonyolítható, ha pl. a kedvezményezett elvesztette személyazonossága igazolására szolgáló okmányát.

A szolgáltatással kapcsolatos további információkat a www.intercash.hu, a www.otpbank.hu, valamint a www.posta.hu internetes oldalak tartalmazzák.