Beutazási feltételek

Az érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Brazíliába, ha tervezett tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot és annak célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása vagy munkavállalás.

Brazíliai munkavállalással kapcsolatos főbb szabályok
 
A magyar-brazil vízummentességi megállapodás nem vonatkozik a munkavállalási célú beutazásra. Ehhez minden esetben munkavállalási vízumot kell kérelmezni Brazília budapesti nagykövetségén, vagy más, vízumkiadásra feljogosított külképviseletén. A vízum kiadását minden esetben a Brazil Munkaügyi Minisztérium engedélyétől teszik függővé. A vízum maximális érvényessége két év. Brazíliába történő beutazáskor írásban kell nyilatkozni a behozott értékekről (tartós fogyasztási cikkek, ékszerek, készpénz). A nyilatkozat egyben kiviteli engedély is.

A külföldiek brazíliai munkavállalására vonatkozó aktuális szabályokról angol nyelven a http://portal.mte.gov.br/trab_estrang_ing/ honlapon lehet tájékozódni.

Vízum beszerzése

Amennyiben a beutazás időtartama meghaladja a 90 napot, illetve annak célja bármilyen időtartamú jövedelemszerző tevékenység folytatása vagy munkavállalás, vízum előzetes beszerzésére van szükség, amit Magyarországon a budapesti brazil nagykövetségen lehet kérelmezni. A vízumok kiadásával kapcsolatos kérdésekre a nagykövetség illetékes választ adni.

Cím: 1054 Budapest, Szabadság Tér 7, Platina Torony, VI. emelet (Bank Center)
Telefon: 351-0060, 351-0061, 351-0062, Fax: 202-0740, Ügyelet: 219-2150
E-mail: brasemb.budapeste@itamaraty.gov.br
Honlap: http://budapeste.itamaraty.gov.br/hu/ 

Egészségügyi figyelmeztetés!

A brazil közegészségügyi hatóságok az országba történő belépéskor az alább felsorolt latin-amerikai és afrikai országokból érkezőktől megkövetelik, és szigorúan ellenőrzik a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolást (sárga könyvet), annak hiányában visszafordítják az utazót, és nem engedik belépni az országba.

Latin-Amerikából: Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Peru, Venezuela.

Afrikából: Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Kongó, Gabon, Gambia, Libéria, Szudán, Guinea, Nigéria, Sierra Leone.